Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-09@03:22:31 GMT

کارگران زیرپله‌ای از حقوق قانون کار محرومند

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۰۷۲۲۸

کارگران زیرپله‌ای از حقوق قانون کار محرومند

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، رحمت اله پورموسی به اثرات بیکاری پنهان در کشور اشاره کرد و گفت: افرادی که به اسم بیکاران پنهان شناخته می‌شوند در اقتصاد غیر رسمی فعالیت می‌کنند وعلیرغم داشتن درآمد، عمدتا بیمه نیستند و حقوق دولت را نمی‌پردازند لذا هیچ نقشی در چرخه اقتصاد ندارند.

وی ادامه داد:در تعریف برخی سازمانها، درصد بیکاری جامعه به این شکل محاسبه می‌شود که اگر کارگری در هفته تنها یک ساعت کار کند، شاغل محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی گفته شده دانشجویان و سربازان هم شاغل شناخته می‌شوند، در صورتی که شغل ندارند.

این فعال کارگری افزود: متاسفانه امروز بسیاری از جوانان و فارغ التحصیلان در رشته‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد بیکارند و ناچار شده‌اند برای امرار معاش و کسب درآمد به کارهایی روی بیاورند که هیچ کمکی به رونق تولید و تحرک بازار کار و تامین درآمدهای دولت نمی‌کند.

به گفته پورموسی در پدیده بیکاری پنهان، افراد شاغل و کارگران از حداقل حقوق و مزایای قانون کار محرومند و عمدتا به شکل زیرپله‌ای و به انجام شغل‌های کاذب مشغولند و بهره‌وری لازم را ندارند.

وی در پایان گفت: برای ساماندهی این مساله وزارت کار باید با همکاری دستگاههای مربوطه و تشکیل شورای گفتگو در این زمینه به نقطه اشتراک برسد و از ظرفیت تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، صنوف و اتحادیه‌ها به شکل سه جانبه برای حل معضل بیکاری پنهان استفاده کند.

در اقتصاد به شخصی که به کاری مشغول است و منبع درآمدی دارد اما کار او در اقتصاد کشور اثر مثبت ندارد، بیکار پنهان گفته می شود. در بیکاری پنهان افراد با توجه به تناقض شغلی‌ که دارند نه تنها نقش سازنده‌ای را ایفا نمی‌کنند، بلکه مشکلات فراوانی برای آن سیستم و کل جامعه به وجود می‌آورند و این امر یکی از مشکلات ریشه‌ای سازمان‌ها، ادارات، تشکیلات دولتی و غیردولتی به شمار می‌آید.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: بیکاری پنهان بیکاری اصلاح قانون کار اشتغال بيمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۰۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار تکلیف افزایش حقوق کارگران را روشن کرد

صولت مرتضوی اظهار داشت: حداقل حقوق و دستمزد کارگران در شورای عالی کار به تصویب رسیده است و در این رابطه تغییر جدیدی نداریم و برای سال آینده تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.

به گزارش ایرنا، وی صبح امروز - چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت - در حاشیه نشست هیات دولت درباره اصلاح حقوق کارگران اظهار داشت: تحت هیچ شرایطی سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران حذف نمی‌شود.

مرتضوی ادامه داد: نمایندگان کارگران موضوعی را مطرح می‌کردند مبنی بر اینکه شورای عالی کار، جانب کارفرمایان را می‌گیرد که برای رفع این شبهه بهتر است کار را به مجلس بسپاریم چرا که نمایندگان به دلیل اشراف بیشتر، می‌توانند نیاز‌های این قشر را مورد بررسی قرار دهند.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در روز کارگر امسال برخی نمایندگان کارگران از رئیس‌جمهور درخواست کردند که وزیر کار از پیشنهادی که داده است عدول کند و رئیسی هم به من اشاره‌ای کرد که آن را دستور تلقی کردم و موضوع اصلاح ماده ۴۱ قانون کار را از دستور کار خارج کردیم.

مرتضوی بیان داشت: حداقل حقوق و دستمزد را در شورای عالی کار تصویب کردیم و تغییری در حداقل حقوق و دستمزد ایجاد نمی‌شود و برای سال آینده تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.

وی با بیان اینکه حقوق بازنشستگان کشوری طبق قانون افزایش یافت، ادامه داد: برای بازنشستگان تامین اجتماعی هم براساس مصوبه شورای عالی کار، احکام اصلاح شد و از این ماه به مرور پرداخت می‌شود.

وزیر کار درباره اقدامات این وزارتخانه برای ایجاد اشتغال نیز گفت: سال قبل حدود ۳۰۰ هزار کارجو در سامانه تسهیلات اشتغال کشور ثبت‌نام کردند که تعداد قابل‌توجهی از آنان با همین سامانه جذب بازار کار شدند. البته کارخانه‌ها و کارفرمایان هم در آن سامانه ثبت‌نام کرده اند که متناسب با نیاز آنان نتوانستیم کارگران را هدایت کنیم و کارگران نخواستند که در آن مشاغل حضور پیدا کنند.

مرتضوی با اشاره به اینکه هدفگذاری برای سال جاری جذب ۴۰۰ هزار کارجو در بازار کار است که امید است بتوانیم این هدف را محقق کنیم، درباره سیاست دولت مبنی بر تداوم طرح کالابرگ نیز یادآورشد: لازم است ارزیابی مقدماتی از عملکرد سه‌ماهه داشته باشیم و گردش کاری را تنظیم کنیم و حتما در مراجع تصمیم‌گیری بررسی شود و آنچه من اطلاع دارم این است که سیاست دولت به طور اجمالی تداوم این طرح است.

وی با بیان اینکه دهک‌بندی‌های یارانه قابل اصلاح است، افزود: سامانه پایگاه رفاه ایرانیان شاخص‌هایی برای دهک‌بندی‌ها تعریف کرده است و امکان دارد کسی از دهک چهار به دهک پنج ارتقا یابد و بالعکس. این سامانه همواره قابل به روزرسانی است و هر ۶ ماه یک بار بازآفرینی و دهک‌بندی‌ها اصلاح می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر کسی به دهک‌بندی اعتراض دارد می‌تواند از طریق سامانه‌های متعدد نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام کند تا نتیجه آن پس از بررسی، به وی اعلام شود.

دیگر خبرها

  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • وزیر کار تکلیف افزایش حقوق کارگران را روشن کرد
  • حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی طبق قانون افزایش یافته است
  • آخرین خبرها از اصلاح حقوق کارگران
  • واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش | حقوق ناکافی، ساعات طولانی کار بدون بیمه بیکاری | ما شما را را درک می‌کنیم، اما...
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • جشنواره کن در کما
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟