Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات بتن با بیان این‌که تولید بتن آماده زیرپله‌ای معضل ساخت و سازهای کشور است گفت: برخی تولیدکنندگان به بتن‌های آماده آب می‌بندند که علاوه بر کاهش کیفیت بتن تولید، کم‌فرروشی نیز محسوب می شود. ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۷ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، مصطفی احمدوند در نشست خبری با یادآوری این‌که با ارتباط صنعت و دانشگاه تدوین استاندارهای اجباری را آغاز کردیم با این هدف که کیفیت ساخت و سازها را ارتقا دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری این‌که سال 74 چشم انداز بتن و ساخت و ساز بتنی را تدوین کردیم،‌ افزود: در زمان وزارت سعیدی‌کیا در وزارت مسکن و شهرسازی به ما گفته شد استانداری را برای کنترل بتن در کشور تدیون کنیم؛ که این استاندارد 9 محور  و 7 نظام داشت.

وی با اشاره به این‌که در هر سال درباره هر کدام از نظامات ساخت و ساز همایش برگزار می‌کردیم، تصریح کرد: در این راستا تفاهمنامه‌ای با سازمان استاندارد امضا کردیم که به صورت رایگان استانداردها را تدوین کنیم.

وی با یادآوری تدوین 27 استاندارد ساخت و ساز  و تصویب آن در سال 94، گفت: 22 سال زمان بُر تا به اینجا رسیدیم و به قانون تبدیل شد.

رئیس مرکز تحقیقات بتن (متب) با بیان این‌که این استانداردها ایرانیزه شده است،‌ اظهار کرد: این قانون باید اجرا شود که البته اجرا نمی‌شود. عدم احترام به ارزش‌های انسانی، عدم وجدان کاری و اخلاق حرفه‌ای، پایبند نبودن به شعور فرهنگی و اجتمااعی ایرانی و در نهایت عدم توجه به استانداردهای ملی و  به دلیل منافع گروهی این کار را نمی‌کنند.

احمدوند با بیان این‌که سازمان استاندارد باید این قانون را پیاده کند، ادامه داد: هم و غم انجمن تولیدکنندگان بتن تامین منافع اعضا است و استاندارد بتن به نفع مردم و مملکت است.

وی با بیان این‌که حدود 30 درصد ساخت و سازهای کشور بتنی است و مابقی فلزی و یا سایر مصالح ساختمانی است،‌اظهار کرد: به عنوان مثال در استان کرمانشاه کارخانه‌های تولید بتن هیچ استانداردی را رعایت نمی‌کنند.  کارخانه‌های تولیدی بتن طبق قانون موظف هستند استانداردها را رعایت کنند.

وی با بیان این‌که فقط با موسسه استاندارد سمنان در خصوص تولید بتن استاندارد همکاری می‌کنیم، گفت: یک زلزله می‌آید و این همه خسارت به بار می‌آورد و کسی نمی‌آید برآوردی را انجام دهد. واقعیت آن است که میزان زلزله با رشد و توسعه کشور نسبت معکوس دارد.

رئیس مرکز تحقیقات بتن (متب)  معضل کنونی بخش تولید بتن آماده را کاهش هزینه‌ها از سوی تولیدکنندگان عنوان کرد و افزود: ماشین آلات تولید بتن و حمل‌ونقل آن هزینه دارد از این رو طرف ترجیح می‌دهد در خانه‌ چیزی را سرهم کند و آنرا تحویل دهد. به همین دلیل هم مشاهده می‌شود که در هر زلزله بیش از 1000 میلیارد تومان خسارت به کشور وارد می‌شود.

به گفته احمدوند، بین 10 تا 15 درصد اگر همه استاندارهای ساخت و ساز را رعایت کنیم، ساختمان گران‌تر در می‌آید، اما متاسفانه این کار در کشور صورت نمی‌گیرد.

برج‌ها معضل تهران در زمان وقوع زلزله؛ 18درصد ساختمان‌ها مقاومند

وی با بیان این‌که در کشور فقر استاندارد داریم، اظهار کرد: عده‌ای علاقه‌مند نیستند که قانون (استاندارد تولید بتن) را به دلیل هزینه‌های مالی آن رعایت کنند.

وی با تاکید بر این‌که آب بتن نباید از 40 صدم در برابر سیمان بیشتر باشد، گفت: وزن یک مترمکعب بتن 2400 کیلوگرم وزن دارد و باید 400 کیلوگرم سیمان در آن استفاده شود،  اما برخی تولیدکنندگان به بتن آب می‌زنند که علاوه بر کاهش کیفیت، در واقع کم فروشی می‌کنند.

وی یادآور شد: بیست و یکمین همایش سالانه ملی انجمن بتن بین المللی بتن امسال 5 و 6 دیماه در دانشاه شهید عباس‌پور برگزار می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات بتن (متب) بیان کرد: عده‌ای می‌گویند  از موسسه استاندارد خواسته‌ایم تا سخت‌گیری‌های استانداردهای تولید بتن آماده را برای حمایت از تولیدکنندگان ویرایش کنیم.

وی بیان کرد: در ویرایش جدید مدنظر این عده سه مورد یعنی چک لیست کارخانه تولید، تولید طبق مشخصات فنی است یا خیر و  این‌که ماشین‌آلات به روز است، حذف شده است.

انتهای پیام/

R1012188/P1012122/S7,81/CT11 واژه های کاربردی مرتبط سازمان نظام مهندسی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی سازمان نظام مهندسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۰۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبل از خرید، مهمترین تفاوت نبشی پرسی و نبشی فابریک را بدانید!

یکی از مقاطع فولادی که در صنایع مختلف به خصوص ساخت و ساز به وفور استفاده می شود، نبشی‌ است که در ابعاد و ضخامت های مختلف به تولید می رسد. در حال حاضر نبشی از سمت کارخانه ها به دو صورت نبشی پرسی و نبشی فابریک قابل عرضه است که بسته به نحوه تولید و مواد اولیه برای تولید، مزایا و معایب خاص خود را دارند. اما مهم تشخیص تفاوت این دو در زمان خرید است که تفاوت مربوط به نحوه تولید، ابعاد، وزن و کارایی آن ها می شود.

نبشی چیست؟

سوال برخی مخاطبان این است که چه تعریفی می‌توان برای نبشی ارائه کرد؟ در واقع آنها نوعی پروفیل هستند که روند تولید آنها با نورد سرد و گرم انجام می‌شود و به 2 شکل مرکب و منفرد در ساختمان‌ سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این مقاطع از لحاظ ابعاد در 2 مدل بال مساوی و بال نامساوی وجود دارند که هدف ما شناخت آنها نیست. اما تفاوت اساسی نبشی پرسی و نبشی فابریک از لحاظ روش تولید آن هاست.

ویژگی و مشخصات اصلی نبشی ‌ها

در رابطه با مشخصات فنی نبشی‌ ها، باید بگوییم که این قطعه ‌ها به‌شکل 2 ضلع عمود برهم ساخته می‌شوند و هرکدام دارای 2 قسمت به نام بال و جان هستند.

این محصولات به‌دلیل ساختار خاص خود، نسبت به سایر قطعه‌های فولادی، پلاستیكی و چوبی مقاومت خوبی دارند. ازاین ‌رو به‌عنوان پشتیبانی از ستون‌ها و تیرهای به‌کار رفته در سازه‌ها استفاده می‌شوند.

نکته جالب اینجاست که این مقاطع با وجود استقامت فوق‌العاده خود، وزن سبکی دارند.‌ این از بهترین ویژگی‌های ساختاری نبشی به شمار می‌رود که به موجب آن فرایند حمل‌ونقل و نصب به‌راحتی صورت می‌پذیرد.

ویژگی مهم بعدی به تنوع آنها از لحاظ جنس و کاربرد باز می‌گردد. آنها از نظر مواد تشکیل‌دهنده گالوانیزه، آلومینیوم در دسته‌های مختلفی قرار گرفته و‌ متقابلا نقش‌های متفاوتی هم در صنایع ایفا می‌کنند.

بررسی انواع نبشی‌ها

خرید نبشی همواره جهت اتصال بخش‌های فلزی به یکدیگر انجام می‌شود، مانند اتصال پل‌ها به ستون. اما مسئله اینجاست که چه نوع نبشی می‌تواند انتظارات ما را از عملکردهایی که به آن نیاز داریم، برآورده سازد، نبشی پرسی یا نبشی فابریک؟!

پرسی و فابریک، انواع نبشی ها هستند که از لحاظ شیوه تولید با یکدیگر متفاوت هستند.

نبشی پرسی چیست؟

اساس ساخت این پروفیل، نورد سرد است. به این معنی که ورق‌های فولادی برش‌خورده ابتدا در دستگاه رول فرمینگ قرار می‌گیرند تا فرایند شکل‌دهی روی آنها پیاده‌سازی شود و در این شرایط ورق خم شده و شکل و حالت نبشی را به خود می‌گیرد.

نبشی پرسی چه ویژگی‌ها و مزیت‌هایی دارد؟

نبشی پرسی را ازآنجایی‌که با روش نورد سرد و تحت فشارهای بالا تولید می‌شود، به آن پرسی می‌گویند.

از مهم‌ترین ویژگی ‌های نبشی پرسی، می‌توان به تغییر چندین و چندباره ضخامت این پروفیل‌ها با دستگاه فرمینگ اشاره کرد. این یک مزیت برای این قطعه‌هاست چرا که می‌توان از این طریق به کاربردهای مختلفی دست یافت. مسئله مهم دیگر در راستای ویژگی این محصول، کیفیت پایین‌تر آنها نسبت به نبشی‌های فابریک است.

نبشی فابریک چیست؟

اساس ساخت نبشی فابریک، نورد گرم است. شمش‌ های فولادی در ابعاد مختلف به کوره حرارت منتقل می ‌شوند. گرمای کوره سبب کاهش ضخامت و‌ طول شمش‌ها شده و در نهایت فرم پروفیل نبشی را به خود می‌گیرد. ناگفته نماند که تولید مقاطع فابریک برحسب استانداردهای آلمانی DIN1022 صورت می‌گیرد.

نبشی فابریک چه ویژگی‌ها و مزیت‌هایی دارد؟

معمولا فلزاتی که در خط تولید نورد گرم قرار می‌گیرند، کیفیت بی‌نظیری دارند. ضمن اینکه نبشی‌های فابریک در تنوع انبوهی از نظر آلیاژهای به‌کار رفته در آن وجود دارند. همچنین در قالب‌های مخصوص، با ابعاد و ضخامت‌های مختلفی شکل می‌گیرند‌ این تنوع سبب شده که نبشی‌های فابریک کاربردهای متنوعی در حوزه ها و صنایع مختلف ایفا کنند.

تفاوت نبشی فابریک و پرسی از جهات مختلف

تفاوت نبشی فابریک و پرسی را باید در ابعاد مختلف بررسی کرد که تا اینجا، به نحوه تولید آن اشاره شد. اما تفاوت این دو نوع نبشی به این مورد منتهی نمی شود.

ساختار متفاوت نبشی پرسی و فابریک

عمده‌ترین وجه تمایز این 2 مقطع به نحوه ساختار آنها باز می‌گردد. همان‌طور که پیش از این گفته شد، فابریک‌ها براساس نورد گرم و پرسی‌ها با نورد سرد قابل تولید هستند.

پروسه شکل‌دهی نبشی‌های فابریک مستقیما در خط تولید انجام می‌شود، درحالی‌که نبشی‌های پرسی با توجه به نام خود، از پروسه فشار و شکل‌دهی عبور می‌کنند.

قیمت متفاوت نبشی پرسی و فابریک

قیمت مولفه دیگری است که به‌عنوان نقطه تفاوت نبشی پرسی و نبشی فابریک اهمیت ویژه‌ای دارد. گرچه قیمت این مقاطع تا حد زیادی در گرو نوسانات بازار و عرضه و تقاضاست، اما مسائل دیگری هم در این حوزه دخیل‌اند که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت.

طول، ضخامت و اندازه بال، مهم‌ترین موارد در تعیین قیمت نبشی هستند. ضمن اینکه اگر به‌ یاد داشته باشید گفتیم که پروفیل فابریک به‌علت نحوه ساخت خود از کیفیت بالاتری برخوردار است. پس قطعا قیمت بیشتری هم دارد.

کاربرد متفاوت نبشی پرسی و فابریک

مسلما نبشی‌های فابریک به‌دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردی که خواندید، نقش کاربردی بیشتری در صنعت دارند و معمولا در ساخت‌وسازهایی مشاهده می‌شوند که قرار است فشارهای زیادی را تحمل کنند‌. این در صورتی است که نبشی‌های پرسی در ساخت خودرو و لوازم خانگی به‌کار می‌روند.

خرید نبشی فابریک و پرسی از بازار

با توجه به مصرف بالای این محصولات در صنایع گوناگون و افزایش روزافزون عرضه و تقاضای آن، بهتر است به مشخصه‌هایی مهم پیش از خرید واقف باشید تا محصولی که تهیه می‌کنید، برآورنده انتظارات شما باشند.

به‌طور کلی، انواع نبشی، ابعاد، کیفیت، استاندارد ساخت، مقدار وزن، کارخانه تولیدکننده و قیمت از جمله مشخصاتی هستند که باید با آگاهی کامل نسبت به آنها، به خرید بپردازید.

در نهایت بادی گفت ....

گرچه تفاوت نبشی پرسی و نبشی فابریک، از نحوه ساخت و  متریال‌های به‌کار رفته نشات می‌گیرد اما درنهایت هر2  آنها به عنوان قطعه فولادی شناخته می‌شوند که جهت ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی در صنایع مختلف به خصوص ساختمان سازی به‌کار می‌روند.

البته بخش عظیمی از کاربردهای ویژه آن را زمانی درک می‌کنید که آن را از برندی مطمئن خریداری کرده و در این راستا از مشاوره مهندسینی بهره بگیرید که تجربه خوبی در حوزه مد نظر دارند. چرا که قیمت هر سایز از نبشی چه فابریک و چه پرسی،  بسته به ساختار تولید، ابعادف ضخامت و طول متفاوت خواهد بود. اما اینکه کیفیت کدام کارخانه تولیدکننده بهتر است، یا چطور باید با بهترین قیمت، حجم مورد نیاز خود را خریداری، کنیدف نیازمند مشاوره تخصصی در این زمینه است. چرا که امروزه شاهد تعداد انبوهی از بسترهای تولید و فروش این محصولات هستیم. بنابراین؛ دقت کنید که نیازهای خود را از چه بازاری تهیه می‌کنید چراکه هرگونه اهمال‌کاری در این زمینه، به‌طور قطع منجر به پشیمانی خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • مصرف انرژی در ایران بیش از ۲ برابر استاندارد جهانی
  • درباره آخرین وضعیت مجموعه‌ای بلاتکلیف/ چرا سریال حضرت معصومه(س)ساخته نمی‌شود؟
  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی تفکیک پسماند در تهران!
  • اردبیل ‌رتبه نخست رشد اقتصاد دانش‌بنیان ‌کشور را کسب کرد
  • قبل از خرید، مهمترین تفاوت نبشی پرسی و نبشی فابریک را بدانید!
  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • رئیسی:تورم روز به روز کاهشی می‌شود/ فرآیند تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن اجرایی شده است/گشت ارشاد مدیران عملیاتی شده است
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • نحوه تولید پروفیل زد سوله