Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی‌گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، سه‌شنبه یکم مردادماه، در مراسم تکریم سیدپرویز فتاح و معارفه سیدمرتضی بختیاری، رئیس جدید کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: کمیته امداد از ابتکارات و تدابیر امام راحل(ره) بود که تاکنون منشأ خدمات بسیار بزرگی برای محرومان بوده و در دوره‌های مختلف این مجموعه به داد مردم رسیده است، به یاد دارم زمانی که زلزله‌ای وحشتناک در بم رخ داد، کمیته‌ امداد خدمات وسیعی ارائه کرد که مورد تحسین رهبری قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: کمیته امداد مصداق این آیه قرآن کریم است که می‌فرماید: «أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاء؛‌ آيا نديدى خدا چگونه مثل زده سخنى پاک كه مانند درختى پاک است كه ريشه‏‌اش استوار و شاخه‏‌اش در آسمان است». این درخت پربرکت، کمک به ضعفا را در هر نقطه از ایران دنبال می‌کند، چه عروس‌هایی که با کمک این کمیته به خانه بخت رفتند و چه دانشجویانی که به یاری این مجموعه مدارج عالی تحصیلی را طی کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی اظهار کرد: کمک به ضعفا یک اصل اساسی در اسلام است و هر جا اسم نماز در قرآن برده شده، اسم زکات هم در کنار آن آورده شده است. در حدیثی از امام معصوم(ع) می‌خوانیم: اگر کسی پنهانی صدقه بدهد، آتش غضب خداوند را خاموش می‌کند، همچنین روایتی دیگر تأکید می‌کند، سعی کنید اگر با دست راست صدقه می‌دهید دست چپتان هم نفهمد، یعنی اهدای صدقه باید خالصانه باشد.

وی با ذکر نکته‌ای تکان‌دهنده از شیوه صدقه‌دادن امام رضا(ع) اظهار کرد: ایشان در هنگام کمک مالی به محرومان و نیازمندان، دست خود را زیر دست آن شخص می‌گذاشتند، وقتی علت را پرسیدند ایشان فرمود، دست محروم، دست خداست و نمی‌توانم دستم را روی آن بگذارم. توصیه‌های ائمه(ع) به صدقه‌دادن و شیوه آن به قدری زیاد است که بازگویی آن‌ها جلسه‌ای مجزا و زمانی مقتضی می‌طلبد.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به داستان قرآنی تقابل حضرت موسی(ع) با قارون اشاره کرد و گفت: قارون، پسرخاله یا پسرعموی حضرت موسی(ع) بود که نمایندگی فرعون در قوم بنی‌اسرائیل را به عهده داشت، او با اینکه خودش از بنی‌اسرائیل بود اما منافع فرعون را در آن قوم دنبال می‌کرد و چون مورد اعتماد او شده بود، توانست ثروت بی‌حد واندازه‌ای را بیندوزد. آنگونه که قرآن می‌گوید، کلید‌های گنجینه‌های بزرگ او را چندین مرد نیرومند حمل می‌کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی اضافه کرد: پس از غرق شدن فرعون، حضرت موسی(ع) به بنی‌اسرائیل مسلط شد و به حکم خداوند، موظف شد از مردم برای محرومان جامعه زکات بگیرد. برای قارون و ثروتمندان آن زمان حکم زکات سنگین آمد و نمی‌خواستند بخشی از مال خود را به محرومان بدهند، بدین جهت برای پیامبر خدا توطئه کردند، آنان زنی بدکار را مأمور کردند تا در جمع به موسی(ع) نسبت زنا دهد. هنگامی که موسی(ع) مشغول موعظه بود، زن بلند شد تا بهتان بزند اما خداوند سخنان دیگری بر زبانش جاری کرد که همه فهمیدند قارون چه توطئه‌ای کرده است.

وی ادامه داد: حضرت موسی(ع) پس از این واقعه از خداوند درخواست کرد که قارون اگر باز هم زکات ندهد، به ذلت بیفتد و بدین سان خداوند به زمین فرمان داد تا قارون را ببلعد، کسی که تا دیروز چهار هزار ریزه‌خوار و کنیز و غلام، او را همراهی می‌کردند با تمام گنجینه‌هایش به زمین فرو رفت و به ذلت دنیا و آخرت دچار شد، او درس عبرتی برای همه ثروت‌اندوزان شد که بدانند لذت‌های دنیایی پایدار نیست و یک روز باید تمام ثروت خود را بگذارند و بروند.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه امروز افرادی مثل قارون در جامعه زندگی می‌کنند، گفت: در رادیو شنیدم عده‌ای از ثروتمندان و قارون‌صفتان، اطراف تهران، شهرکی با دیوارهای بلند هفت متری ساخته‌اند و ویلاهایی آنجا ساخته‌اند که هر کدام از آن‌ها بین 200 تا 700 میلیارد تومان قیمت دارند، در چنین شرایطی، عده‌ای هم با چند بچه در زیرپله‌ای مستأجر هستند، این‌ها انصاف نیست. متأسفانه عده‌ای قارون‌صفت در شهر تهران نیز بر ماشین‌های میلیاردی سوار می‌شوند و به قصد تفاخر خود را در خیابان‌ها نمایش می‌دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی تصریح کرد: امروز کشورهایی هم داریم که نظام آن‌ها قارونی است، کشورهایی مثل آمریکا، انگلستان و فرانسه قرن‌ها با چپاول ثروت‌های کشورهای جهان سوم خودنمایی کرده‌اند و در دنیا به گردن‌کشی مشغول‌ بوده و هستند.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با یادآوری اینکه نظام جمهوی اسلامی از ابتدا کمک به اقشار محروم و مستضعف جامعه را دنبال کرده است، گفت: باید خدا را شاکر باشیم زیر سایه شخصیتی همچون مقام معظم رهبری زندگی می‌کنیم که در زندگی شخصی و اجتماعی خود همواره دغدغه کمک به اقشار محروم و مستضعف جامعه را داشته‌اند و سیاست‌های نظام را در این راستا هدایت کرده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی در پایان، زحمات سیدپرویز فتاح در کمیته امداد را ارزنده و قابل تحسین ارزیابی کرد و گفت: آقای بختیاری را سال‌هاست که می‌شناسم و با ایشان همسایه بودم، مردی که همه دیانت و امانت او را می‌دانیم و اطمینان داریم که مجموعه کمیته امداد را به خوبی مدیریت خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا کمیته امداد محمدی گلپایگانی فتاح بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۹۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ غرفه مددجویان کمیته امداد در نمایشگاه اقوام دایر شد

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان گفت: ۱۰ غرفه مددجویان و مجریان طرح‌های اشتغال در نمایشگاه اقوام ایرانی دایر شد.

روح‌الله صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان با اشاره به اینکه نمایشگاه اقوام ایرانی در زنجان به مدت شش روز برگزار می‌شود، اظهار کرد: نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی تا بیست‌ویکم اردیبهشت از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان زنجان برای بازدید علاقه مندان دایر است.

وی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه، ۱۰ غرفه برای مددجویان و مجریان طرح‌های اشتغال دایر شده است، افزود: این غرفه‌ها شامل غرفه صنایع‌دستی، پوشاک و مواد غذایی است.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان از برنامه‌ریزی این نهاد برای توانمندسازی جامعه هدف خبر داد و گفت: در این زمینه در سال‌جاری و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، قرار است برای پنج هزار مددجو فرصت شغلی در استان ایجاد شود.

وی با اشاره به روند اشتغال‌زایی برای مددجویان این نهاد افزود: کمیته امداد یک فرآیند تعریف شده در حوزه اشتغالزایی دارد که از استعدادسنجی متقاضیان آغاز می‌شود.

صالحی افزود: در این راستا اول مستعدین اشتغال شناسایی و سپس خدمات مورد نیاز به آنها در قالب مهارت‌آموزی ارائه می‌شود تا آنها بتوانند با موفقیت وارد چرخه کسب‌وکار شوند.

وی تصریح کرد: بر اساس طرح اشتغال‌زایی تعریف شده، مدت زمان مشخصی برای نظارت بر طرح در نظر گرفته می‌شود، مثلاً برای طرح اشتغالی که در قالب مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای و خدمات تخصصی ارائه می‌شود، حداقل به مدت سه سال نظارت بر طرح‌های اشتغال انجام می‌گیرد تا پایداری لازم را داشته باشند و از مسیر اصلی منحرف نشوند.

کد خبر 751339

دیگر خبرها

  • جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند
  • اختصاص ۳۰ همت برای اشتغال مددجویان کمیته امداد
  • مدیرکل حوزه ریاست کمیته امداد منصوب شد
  • ۱۰ غرفه مددجویان کمیته امداد در نمایشگاه اقوام دایر شد
  • رشد ۲۸ درصدی کمک‌های مردمی به مراکز نیکوکاری
  • کمک بیش از ۳۱ میلیارد تومانی به نیازمندان پارسیانی
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند
  • مستحکم شدن جامعه هدف با دادن مشاوره دقیق و درست