Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا نوشت: ناصر چمنی رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با تاکید بر شناسایی کارگران بدون بیمه، گفت: در حال حاضر در هر استان تشکل‌های کارگری بسیاری داریم که وزارت کار می‌تواند با استفاده از ظرفیت آنها کارگران بدون بیمه را شناسایی کند. البته با بازرسی میدانی هم می‌توان این کار را انجام داد ولی وزارت کار آنقدر بازرس ندارد که کل کشور را بازرسی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناصر چمنی ادامه داد: ما می‌توانیم با حضور تشکل‌های کارگری، بازرسان اداره کار و تامین اجتماعی در هر استان، یک تیم بازرسی تشکیل بدهیم و ظرف ۳ تا ۴ ماه کل هر استان را بازرسی کنیم. ولی وقتی نمی‌خواهیم این اتفاق بیفتد چرا باید دنبال شناسایی کارگران فاقد بیمه باشیم؟!

این فعال کارگری گفت: کسانی که مدعی هستند شناسایی کارگران فاقد بیمه ممکن نیست، اگر بخواهند، می‌توانند با ابزارهایی که در اختیار دارند این کار را انجام بدهند. من بچه تبریزم، ولی به وزارت کار آمار می‌دهم که خیابان جمهوری تهران پر از کارگاه‌ها و تولیدی‌های زیرپله‌ای است و حداقل ۱۰۰ هزار نفر کارگر بدون بیمه آنجا می‌توان پیدا کرد.

وی افزود: ما آمادگی خود را اعلام کردیم که در کنار وزارت کار به این قضیه ورود کنیم و جلوی قانون‌گریزی و سوء‌استفاده از کارگران را در کارگاه‌های زیرزمینی بگیریم. 

به گفته چمنی، بسیاری از کارگران کارگاه‌های زیرپله‌ای حداقل‌های قانون کار را دریافت نمی‌کنند، ولی به دلیل تامین معاش خانوار و ترس از اخراج، بیمه نشدن خود را گزارش نمی‌دهند.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با بیان اینکه وزارت کار باید از پتانسیل‌های خود برای شناسایی کارگران بدون بیمه استفاده کند، گفت: در حال حاضر اداره کار و سازمان تامین اجتماعی به صورت موازی کار بازرسی را انجام می‌دهند. اگر هر دو با استفاده از ظرفیت تشکل‌های کارگری وارد عمل شوند و کمیته شناسایی کارگران فاقد بیمه را تشکیل دهند و مناطق استانی و شهرستانی را تقسیم کنند، کشف کارگاه‌های زیرپله‌ای و شناسایی کارگران فاقد بیمه ظرف چند ماه امکان‌پذیر است.

کد خبر 460848

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد

عدم توافق نمایندگان دولت و جامعه کارگری در شورای عالی کار، اعمال تغییرات در افزایش حق مسکن و سایر موارد را منتفی کرد.

به گزارش مهر، امسال حداقل دستمزد کارگران در سیصد و بیست و نهمین نشست شورای عالی کار تعیین شد؛ هر چند به امضا نمایندگان جامعه کارگری نرسید.

در سال جدید و پس از فروکش کردن فضا ملتهب تعیین حداقل دستمزد، قرار شد در نخستین جلسه شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳، با تغییراتی در مصوبه مانند افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن و نیز افزایش یک درصد به ۲۲ درصد سایر موارد، مصوبه تعیین حداقل دستمزد به امضا جامعه کارگری نیز برسد.

 

در این راستا دولت اصرار داشت نمایندگان جامعه کارگری کل مصوبه را امضا کنند، اما نمایندگان جامعه کارگری تاکید دارند تنها افزایش حق مسکن به امضا برسد. در نتیجه عدم توافق نمایندگان دولت و جامعه کارگری در شورای عالی کار، اعمال تغییرات را منتفی کرد.

گفتنی است، حداقل دستمزد کارگران در سیصد و بیست و نهمین نشست شورای عالی کار مبلغ ۸ میلیون و ۲۰۸ هزار تومان تعیین شد.

دیگر خبرها

  • مرتضوی: حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند
  • دهک بندی ها ۶ ماه یک بار بازبینی می شوند
  • حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • ۳۰۰هزار وانت‌بار فاقد بیمه در نوبت بعدی اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد